Friday, December 31, 2010

kerja o0o0 kerja~ ~

alhamdulillah..
akhirnye dpt gak aku kerje setelah hampir sebulan tanam anggur kat uma yg tak membuahkan hasil langsung! haha~ syukur sgt2 kehadrat Illahi.. aku tak kesah dpt keje kat mane pon.. maybe skg ni rezeki aku kat hotel.. org kate kalo keje hotel ni terlibat ngn subahat.. tp nk wat cmne.. da rezeki aku ade kat situ.. kalo aku tolak keje kat situ, aku gak yang rugi.. tah bape lame aku akan tanam anggur.. =(

so far, da 1 week keje ni, okay la.. pekerja laen pon layan okay je.. sbb hotel tu pon still under construction lagi.. still tak dapat environment work sebenar.. pekerje kat situ pon tak ramai mane.. wat mase skg ni still boley la nk borak borak.. nak gurau gurau.. nanti bile dorang da masok shift masing2, da tak dapat nak rase suasane yg sempoi2 gini da.. haha~ tapi seb bek aku keje office hour.. 9.00 am until 5.00 pm.. yang malang nye, ari sabtu kene keje half day plak.. adusss!!!~

first day masok keje ade lagi 11 orang yang register same2 ngn aku.. masing masing pon pakai la smart smart belake.. yang pompuan, as usual make up punye la tebal ngn high heel lagi.. mmg cun! yang lelaki plak, siap ber'tie'.. fuhh! mmg smart la beb.. boley cair kalo pandang skali..hihi~ aku mmg kene pandang sekali je pon.. almaklum la, da jadi tunang orang.. haha~ next next day bile da tau tugasan masing masing, dorg pon serabai serabai je g keje.. termasok la aku.. pakai tshirt je kot g keje.. aku ni da la keje dlm ofis.. haha~ tp bile hotel tu da opening, masing masing kene la jage appearance.. attitude.. keje hotel la katekan.. mane boley serabai serabai g keje.. hehe~

hopefully, aku boley bekerja seelok elok nye.. walaupon aku sorang je yang fresh graduate, aku harap dorg dapat bg tunjuk ajar kat aku.. tak de la aku jadi sorang freshie yang tak tau nak wat keje.. sedey wo0o0~ sbb dorang sume da ade byk pengalaman dlm bidang perhotelan ni.. doakan aku boley perform time keje eh.. aminnnnn~~

Saturday, December 18, 2010

Tensen

Ade satu hari tu, aku ditanye kenape aku beli banyak sangat mainan?
Persoalannye, kenape soalan tu ditanye sebenonye at the first place?

kalau ditanye sebab aku dah beso, tapi beli mainan sume tu akan menampakkan perangai aku macam budak kecik. Hadoiyaiii....aku memang dari kecik suke ngan mainan mainan ni, lagi lagi kalau model pasang pasang sendirik ni. Bukan aku sorang tau sebenonye, abah aku En Jaffar bin Ahmad tu, pun minat jugak. Lebih detail lagi die minat model model kapal terbang, umo dah 51 dah tu. Takde pun nampak macam bebudak kecik. Aku rase aku dari kecik memang aku ikut perangai abah aku ni. Mane tumpahnye kuah abah aku kalau tak keatas nasi aku kan. Sebab tu la sampai sekarang ni pun aku masih minat ngan bende tu.

Dan aku jadikan bende ni hobi. Hobi dalam bahase saintifiknye adelah bende yang kite buat bile kite ade mase lapang. Aku tau bende model model ni tak la bape nak murah sangat, kalau murah punye, modelnye pun cikai cikai jek la. Nak model yang best best, kene la kuo sket duitnye. Kalau dah tau mahal, kenape beli? Dah la mainan jek. Macam membazir jek. Hadoiyaiii...dah name pun hobi, ade orang kumpul setem sanggup pulak berabis duit beli setem yang rare, beli buk setem sume. Yang suke memancing plak, beli joran, mate kail, ape kejadah name bende yang pusing pusing tu pun diorang beli ratus ratus, pastu kalau gi memancing pakai duit gak lagi. Kalau yang minat amik gambo plak, rege kamera jek dah ribu ribu, lense die lagi, beg die lagi. Rasenye takde pulak orang pertikaikan pasal membazir kat situ.

Aku tau, kalau betol hobi aku kan, mane model model aku yang dulu dulu? Apsal ade sikit jek, apsal macam baru nak start jek main bende ni? Kalau korang nak tau, aku memang dari kecik buat hobi ni, dah banyak dah model model yang aku siapkan, kalau campo ngan adik adik aku punye, lagi la banyak. Masih ade lagi saki baki model yang terselamat, ade simpan lagi kat rumah Pasir Gudang tu. Yang selebihnye telah jahanam dikejekan oleh bebudak kecik yang datang umah aku, ingatkan bende tu mainan biase dan hancurkan. Ade jugak yang telah hilang entah kemane disebabkan family aku yang beberape kali berpindah rumah sebab abah aku polis.

Tensen la jugak bile orang persoalkan bende yang aku suke buat ni. Sebab tu la aku luahkan kat sini.

Monday, December 13, 2010

Satu hari di Cheltenham

Bangun pagi ari ni pukul 6 la macam biase. Tapi sebenonye sebelum alarm henset aku bebunyik lagi aku dah tebangun, tekebil kebil mate aku sambil badan masih lagi baring kat katil. Rase puas plak tido malam tu sebab aku tido awal. Bangun jek la gi smayang. Lepas jek smayang subuh, mentalipon tunang tersayang bersembang sembang bertanye khabo. Abes sembang, aku gi laundry untuk membasuh baju yang sudah seminggu aku tak basuh. Basuh kalau seminit due siap takpe jugak, ni nak kene tunggu sengah jam untuk siap basuh. Dah siap basuh nak kene tunggu sejam la pulak untuk keringkan baju kat dryer.

Sementare aku menunggu baju aku tu siap, aku masak la nasik lemak. Yang bestnye santan takde, camne la pulak nak masak nasik lemak kan? So aku gune la alternatif lain iaitu menggunekan susu segar. Sambil tu aku modified sket sambal tumis smalam yang rasenye masam sket dan pekat macam sambal sira. Setelah letak minyak lagi sket, air sket, bawang merah sket, bawang putih sket, garam, ajinomoto, gaul gaul, jadik sedap pun sambal tumisnye. lantas dengan cargas aku merebus 4 bijik telo untuk dimakan bersame nasik lemak nanti. Nasik sume dah siap masak, baju pun dah siap jugak. So aku mandi la, sambil tu member aku yang dok satu appartment ni pun dah bangun, dah siap siap dah pun.

Lepas aku mandi, kitorang pun makan la nasik lemak dengan air nes o yang aku buat sebelum aku pegi mandi tu. Siap jek makan, lepak luo main helikopter kontrol jap. Pergh...layan gak la, suhu kat luo pun takde la bape nak sejuk. Tapi angin kuat la pulak, dah susah nak kontrol helikopternye. Bile heli dah abes bateri, masuk dalam umah balik sambil berbincang mane nak pegi ari ni. Akhirnye membuat keputusan untuk pegi Bourton-on-the-water kat Cheltenham.

Ape jadahnye yang ade kat sane? Untuk yang tak tau, meh sini aku bagitau. Tarikan utama kat sane adelah Model Village iaitu kampung tu yang diskala kecikkan. Nape? tak caye ke? Ni ha aku letak sket gambo aku ngan bangunan kecik kecik. Terase la macam aku ni Ultraman yang tanpe kostum. Kat sini jugak ade Miniature model. Ape bende tu? aku nak terangkan pun tak tau, so aku letak je la gambo kat sini yek. Die ade banyak set, tapi aku letak sket jek. Nak tengok sume, tengok kat pic facebook aku la yek.



Pastu kat sini ade Dragonfly maze. Kite akan masuk satu labyrith. Ala, kalau tak tau labyrith tu ape, die adelah jalan yang kalau kite masuk, kiri kanan ade tembok tinggi, dan kite akan jalan jalan sampai la kite jumpe jalan keluo. Dragonfly mase ni yang bestnye adelah mase kite carik jalan kuo tu, ade teka teki yang perlu kite selesaikan. Kite akan carik klu klu yang die letak bertaburan. Klu klu tu akan digunekan bile kite lagi sikit nak jumpe jalan keluar. Mase nak jumpe jalan keluar tu, akan ade satu bangunan kecik yang mane kat dalamnye ade satu peti kace dan dalamnye ade satu patung katak yang besar. Bile kite cantumkan sume klu klu yang kite dapat kumpulkan tu, perkataan yang dapat kitorang selesaikan adelah "place your hand on the monkeys and step on the catterpillar and wait". Bile kitorang buat ape yang klu tu suruh buat, mulut katak tu terbukak dan ade la keluar pepatung mas dari mulut katak tu. So, satu pengalaman jugak la sambil jalan jalan aku ngan member aku sorang ni dapat memerah otak sket. Ni aku ade letak video kitorang masuk dalam maze tu. Tapi spoil sket la, bateri blackberry member aku ni abes plak time tengah syok syok merakam. Bile dah donlod masuk dalam komputer, filne rupenye korupt.So kesimpulannye, takde la videonye muahahaha.

Pastu kat sini ade Railway exibition. Pameran mainan keretapi model kecik yang boleh jalan jalan kat landasan die tu. Gile ah detail diorang ni buat, siap ade bukit bukau sume, sungai pun ade. Keretapi die pun smart smart sumenye, siap ngan bunyik keretapi betol tu. Tapi sunguh sayang kerane kat dalam tu tak dibenarkan untuk mengambil gambar apetah lagi mengambil video. Mungkin kerane ape yang diorang dah buat tu taknak ade orang lain tiru kot. Bukan tiru tak boleh nak main keretapi tu, tapi mungkin taknak orang tiru landskap yang diorang tu dah create. Dan malang untuk aku ngan member aku ni, kat sini bukan saje pamerkan keretapi mainan saje, rupenye segale jenis mainan die ade jual sekali. Dan aku terpengaruh dengan hasutan nafsu aku dan akhirnye aku membeli satu set model kereta kebal dan member aku ni pulak beli set kerete dogde viper. Tu ha gambo menannye aku letakkan untuk tatapan korang.

Abes pegi tengok keretapi,, kitorang pegi Motor Museum pulak. Kat sini sumenye pasal kenderaan lame lame, zaman atok atok kite dulu la kot. Kat sini boleh amik gambo tapi lighting die pulak tak cukup sangat untuk mengizinkan aku amik gambo banyak banyak. Maklumla, pakai kamera henset jek. Ni yang membuatkan aku berazam untuk mengangkat Soni Erikson Satio setibenye aku balik Malaysia ni. Power sket kamera kat henset tu, 12.1 megapixel tu. Berbalik kat Motor Museum, kat sini toke museum tu tak pasang heater la pulak, so sepanjang pengembaraan dalam tempat tu aku kesejukan jek. Gambo takde, tapi aku letak la video pendek sket untuk gantikan gambo tu yek. Oleh sebab suhu melampau lampau sejuk, memang nak cepat abes tour la kat situ.

video

Abes jek tour, terus pegi kat kerete dan balik umah. Satu hari mengenjoykan diri, mereleasekan tensen dari tekanan bekerja. Moral of the story adelah, kat negeri orang ni kite boleh jek have fun jalan jalan, nape kat negeri sendirik asik nak dok umah jek. Ni yang membuatkan aku balik malaysia kang, nak gi jenjalan, bawak tunang aku tu sekali yeay...

Wednesday, December 8, 2010

Hobi yang telah lame dilupekan.

Ni la hobi mase aku kecik kecik dulu, memasang model permainan tak kire la robot ataupun kenderaan. Macam dulu dulu mase aku kecik aku ade banyak robot gundam, ade model moto Honda, model Evangelion, tapi sumenye dah ranap akibat budak budak kecik yang dating umah aku dan ingat bende tu permainan. Abes patah riuk sumenye.Skang ni kat umah baru, aku nak sediakan tempat khas untuk model model aku ni. Tapi ape kes pulak aku nak bagitau sumenye kat sini kan??

Aku gi UK sebab urusan kerja, ade pojek special kat sini. Tapi waktu kerja hanyelah pada hari Isnin sehingga Jumaat. So, hari Sabtu ngan Ahad merayap la seluruh England. Dan kat sini la aku jumpe model model permainan yang aku sangat suka. Tak sangka pulak yang regenye kat sini murah murah belake, banyak la jugak yang aku beli.

Ape yang bestnye pasal hobi ni? Bendenye memang la macam takde makne bagi orang yang tak minat bende bende macam ni, tapi keseronokan bende ni adelah time memasang bende ni. Kite akan potong, tengok guide dan akan cuba untuk memastikan yang kite pasang bende tu secantik yang mungkin. Ade model yang dah siap berwarne contohnye model model robot gundam dan evangelion. Tapi untuk model kenderaan, kite perlu warnekan sendirik. Ade model yang dah siap bagi warne sekali dalam set nye, ade jugak yang perlu beli warne berasingan.

So kat posting yang ni, aku letak satu model yang aku dah berjaye siapkan sementare aku masih lagi kat UK ni. Ni adelah model kapal terbang pejuang model lama. Nama kapal terbang ni adelah Westland Whirlwind. Model ni kecik jek, skala 1:72 jek. Ni adelah sedikit gambo model yang dah berjaye disiapkan.

Saturday, December 4, 2010

S.U.M.P.A.H

ish ! !
da rindu gile da ni...
waduh...~
bape lame lagi mau tunggu ni dong....
(T_T)

Friday, November 26, 2010

Tuhan, tunjukkan aku...

Muzik dari jiwa
Lagu dari hati
Cerita sepurnama
Canda dan menangis

Belum ku selami
Caturan terjadi
Lelah dipukul badai
Apa mungkin terlerai?

Soalan tersendu
Balas hampa bisu
Tuhan, tunjuk sesuatu
Apa dia yang satu itu?

Tunjukkan aku.....

Apa bisa ku cinta
Kamu seperti mana
Aku dicinta kamu?
Aku dijaga kamu?
Atau kamu terlalu
Indah buat diriku?
Beda dari diriku?
Aku pun tak menahu

Tuhan, tunjukkan aku........

Monday, November 22, 2010

berpeluhan .. ??

orang kate kalo badan berpeluh maknanye sihat.. tp aku ni kurang berpeluh kat badan.. tapi kat tangan dan kaki.. kadang kadang sampai timbul rase tak selesa.. mane tak nye, berpeluh macam ngah berjemur kat tengah panas terik matehari.. kalo ngah bersenam tu okayy la gak, kan? ni nak bersiap nk kua jalan pon boley berpeluh.. kadang kadang ngah dok wat nota bawah kipas pon boley berpeluh.. kalah orang yang bersenam seyh.. sihat ke aku ni.. ?? eeerrrr~~



owh !! tak pe la.. bia aku jawab sendri soalan aku tadi.. (^_^)

Penyakit berpeluh yang berlebihan dikenali sebagai Hyperhidrosis. Ia berlaku pada hampir 1% daripada populasi terutamanya wanita. Perpeluhan yang tidak normal ini biasanya mengganggu kehidupan pesakit dan ia boleh berlaku di tangan, ketiak, kaki atau muka. Penyebab penyakit hyperhydrosis ini masih belum diketahui. Walaupun begitu, ia dipercayai disebabkan oleh rangsangan saraf simpatetik yang berlebihan pada kelenjar peluh yang terlibat. Terdapat pelbagai cara rawatan yang boleh dan pernah digunakan untuk merawat penyakit ini. Ia termasuklah penggunaan Ubat Sapu antiperspirant, pil antikolinergik dan iontophoresis. Namun kesannya tidaklah menyeluruh dan hanya berkesan pada sebilangan kecil pesakit sahaja. Rawatan pembedahan simpatektomi merupakan rawatan yang terbukti keberkesanannya melalui pembedahan lubang kunci (key-hole surgery) iaitu Endoscopic TransThoracoscopic Sympathectomy(ETS). ETS sangat berkesan untuk hyperhydrosis pada tangan dan muka dan sebahagian pada kaki. Kesan yang drastik dengan komplikasi yang minimal menyebabkan rawatan ini semakin popular di dalam merawat penyakit Berpeluh berlebihan.

ye ke rawatan ni semakin fofular ?? apsal aku baru tawu ek ? haha~~ so, sape sape yang ade penyakit cam aku ni, boley la cube rawatan ni.. (~_^)

Friday, November 19, 2010

Just The Way You Are

video

Oh her eyes, her eyes
Make the stars look like they're not shining
Her hair, her hair
Falls perfectly without her trying

She's so beautiful
And I tell her every day

Yeah I know, I know
When I compliment her
She wont believe me
And its so, its so
Sad to think she don't see what I see

But every time she asks me do I look okay
I say

When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are

Her nails, her nails
I could kiss them all day if she'd let me
Her laugh, her laugh
She hates but I think its so sexy

She's so beautiful
And I tell her every day

Oh you know, you know, you know
Id never ask you to change
If perfect is what you're searching for
Then just stay the same

So don't even bother asking
If you look okay
You know I say

When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are

The way you are
The way you are
Girl you're amazing
Just the way you are

When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are

* thx NYOT suh dengo n hayati lagu ni.. tu makne nye nyot DEDICATE lagu ni kat cot,kn..? haha~ wat wat tanye lak.. =D

Wednesday, November 10, 2010

Berape lame lagi la menanggung rindu

Hadoiyaii...nampaknye terpakse la menangung rindu dengan lebih lame. Ini adelah akibat pemberitahuan bos aku kat UK ni yang mengatekan bahawa ade sesetengah dripade kitorang (14 orang semuanya) akan diextend keje kat UK ni sampai la 20 Dec. Ini terjadi kerana terdapat sesetengah pojek yang time schedulenye lebih panjang dari pojek pojek yang lain.
Suhu kat luo dari apparment atau dengan kata lain, suhu persekitaran selalunye bawah dari 7 darjah celcius. Ini berlaku kerana sekarang ni dah pun nak masuk musim winter. Pokok pokok pun dan semakin togel, banyak daun yang jatuh berguguran.
Jadi, dengan persekitaran yang sejuk, diextendkan lagi lame, maka rindu aku terhadap tunang aku ni dah semakin membuak buak. Rindu sangat kat die. Dah la sebelum pegi sini tak dapat jumpe die dulu, best betol dugaan ni. Memang nak bagi aku rase rindu yang melampau lampau then bile balik Malaysia, mesti rase seronok dapat jumpe ie tu bermane sangat sangat.
Aku rase sampai sini jek la dulu aku membebel. Sebenonye kat sini baru pukul 6 30 pagi, lepas smayang subuh tadi, takde nak buat pape, tulis je la blog ni.

Thursday, November 4, 2010

Monday, November 1, 2010

waduh..!!~

hhmm...
nk wat ape ek..? study malas.. makan pon malas.. nape tah lately asek malas je.. bosan.. huh! bosan yang amat.. kalo dulu, xsempat nk bosan.. eh, yeke? cm tipoo je.. wahaha~

sejak bergelar tunangan orang ni, aku banyak jage batas2 pergaulan aku ngn laki len.. ceh! jage la kunun.. at least, kire ok la dr zaman jahiliah aku dolu2.. huhu~ kalo dulu, hp ni asek bebunyi je.. sume laki aku layan.. i mean, bermesej okayy!.. kalo dulu, mane je aku nak g, ade je peneman.. kalo bkn bf aku teman, ade je la skandal2 len yang nk tlg teman.. haha~ caring nye dorg kat aku.. wekkkks!!~ haha.. mesti la ade udang di sebalik mee kan.. ade ke laki ikhlas nk tlg kite kalo ta de niat? kalo ade pon, 1 dlm 10 la.. am i rite? nk ajk kapel la, hape la.. waduh, nk tolak, ish!!! mengungkit plak.. hhhmm.. biase la tu kalo da name nye wat keje ta ikhlas.. hehe~

bile beloved fiance aku g UK.. terase kekosongan.. amat kosong kot! mane tak nye.. tiap subuh die la yang kejot aku mangun.. sanggup layan kerenah aku.. ceh, macam la aku ni mnje ngn die.. hihi~ ngn die gak la aku asek bermesej.. tak tau la nape, bile da jumpe die, aku rase len.. adekah die ni mmg jodoh aku..?? insya Allah, ade la jodoh aku ngn die.. yang aku pasti sekarang ni, aku RINDU SANGAT kat die..

sayang..
happy anniversary petunangan kite tok bulan ketiga.. semoga hubungan kite makin erat dan semoge kite tabah untuk menempuh alam pertunangan ni.. kite same2 jage hubungan kite ni ye.. bile jao ngan nyott ni cott rase bosan la yang.. bateri hp pon cott jarang cas.. kedit ape tah lg.. xde nye berkurang.. haha~ ape pon, cott nak nyot tau yang cot SAYANG and RINDU kat nyot..



Ya Allah.. Seandainya telah engkau catatkan dia milikku tercipta buatku, satukanlah hatinya dengan hatiku.. Titipkanlah kebahagian antara kami agar kemesraan itu abadi.. Ya Allah Ya Tuhanku yang Maha Mengasihi.. Seiringkanlah kami melayari hidup ini ketepian yang sejahtera dan abadi..

Ya Allah.. Engkau mengetahui bahawa hati hati ini telah berkumpul kerana mengasihiMu.. Bertemu untuk mematuhi perintahMu.. Bersatu memikul beban dakwaMu.. Hati hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syariatMu.. Maka eratkanlah YaAllah akan ikatannya.. Kekalkan kemesraan antara hati hati ini akan jalanNya yang sebanar.. Penuhkanlah piala hati ini dengan cahaya RabbaniMu yang tidak kunjung malap.. Lapangkanlah hati hati ini dengan limpahan iman dan keyakinan dan keindahan tawakkal kepadaMu.. Hidup suburkan hati hati ini dengan ma'rifat pengetahuan sebenar tentnagMu.. Jika Engkau mentakdirkan mati, maka matikanlah pemilik hati hati ini sebagai para syuhada dalam perjuangan agamaMu.. Engkaulah sebaik baik sandaran dan sebaik baik penolong..
Ya Allah.. perkenankanlah permintaan ini..

Wednesday, October 27, 2010

hish!!!~

ish! tetibe rindunye kat mak abah..tiap cuti study week msti blek joho..nk mintak berkat mak abah tok exam la kunun nye..hihi~ tapi da last2 sem ni, aduii~~ malas betol nk blek seyh..so, stay je la uma angah..boley memaen ngn icad..tp icad lak tak sihat..=( then, mak abah yang dari joho pon akan melawat cucu kesayangan mereka kat subang ni..dpt gak pelok cium mak abah.. yeah !! yahoooooo!!!!~

Ya Allah
Rendahkanlah suaraku bagi mereka
Perindahlah ucapanku di depan mereka
Lunakkanlah watakku terhadap mereka dan
Lembutkan hatiku untuk mereka

Ya Allah,
Berilah mereka balasan yang sebaik-baiknya, atas
didikan mereka padaku dan Pahala yang besar atas
kesayangan yang mereka limpahkan padaku,peliharalah
mereka sebagaimana mereka memeliharaku.

Ya Allah,
Apa saja gangguan yang telah mereka rasakan
atau kesusahan yang mereka deritakan kerana aku
atau hilangnya sesuatu hak mereka kerana perbuatanku
jadikanlah itu semua penyebab susutnya
dosa-dosa mereka dan bertambahnya pahala kebaikan
mereka dengan perkenan-Mu ya Allah
hanya Engkaulah yang berhak membalas kejahatan dengan
kebaikan berlipat ganda.

Ya Allah,
Bila magfirah-Mu telah mencapai mereka sebelumku,
Izinkanlah mereka memberi syafa'at untukku.
Tetapi jika sebaliknya, maka izinkanlah aku memberi
syafa'at untuk mereka,sehingga kami semua berkumpul
bersama dengan santunan-Mu di tempat kediaman
yang dinaungi kemulian-Mu, ampunan-Mu serta rahmat-Mu...

Sesungguhnya Engkaulah yang memiliki Kurnia Maha
Agung, serta anugerah yang tak berakhir dan Engkaulah
yang Maha Pengasih diantara semua pengasih.

Amin Ya Rabbul Alamin..

same tak muke kami? same,kan? mestila...da birthday pon same..=D

da lame tak makan masakan mak..rinduuuu~~~

o0oh! tidak di lupekan juge, my lovely fiance.. rindunye kat nyott...^_^

cian nye anak buah machu...(T_T)

...mohd irsyad dzaquan...

cepat cepat sembuh ye..
sedeynye machu tgk icad..
bangun tido, nanges..
batuk batuk, nanges..
(T_T)

last week icad kene demam campak..
da baek demam, laen plak yang datang..
ciannye icad..

doc pelik nape icad asek nanges je walaupun demam da baek..
doc pon ta pasti same ade icad terkena jangkitan kuman kat paru paru
ataupun ade penyakit laen..
doc siap tepuk belakang badan angah suh angah banyak bersaba..


icad..
cepat sembuh ye..
nanti boley ketawe ngan machu...
(T_T)