Friday, November 26, 2010

Tuhan, tunjukkan aku...

Muzik dari jiwa
Lagu dari hati
Cerita sepurnama
Canda dan menangis

Belum ku selami
Caturan terjadi
Lelah dipukul badai
Apa mungkin terlerai?

Soalan tersendu
Balas hampa bisu
Tuhan, tunjuk sesuatu
Apa dia yang satu itu?

Tunjukkan aku.....

Apa bisa ku cinta
Kamu seperti mana
Aku dicinta kamu?
Aku dijaga kamu?
Atau kamu terlalu
Indah buat diriku?
Beda dari diriku?
Aku pun tak menahu

Tuhan, tunjukkan aku........

Monday, November 22, 2010

berpeluhan .. ??

orang kate kalo badan berpeluh maknanye sihat.. tp aku ni kurang berpeluh kat badan.. tapi kat tangan dan kaki.. kadang kadang sampai timbul rase tak selesa.. mane tak nye, berpeluh macam ngah berjemur kat tengah panas terik matehari.. kalo ngah bersenam tu okayy la gak, kan? ni nak bersiap nk kua jalan pon boley berpeluh.. kadang kadang ngah dok wat nota bawah kipas pon boley berpeluh.. kalah orang yang bersenam seyh.. sihat ke aku ni.. ?? eeerrrr~~



owh !! tak pe la.. bia aku jawab sendri soalan aku tadi.. (^_^)

Penyakit berpeluh yang berlebihan dikenali sebagai Hyperhidrosis. Ia berlaku pada hampir 1% daripada populasi terutamanya wanita. Perpeluhan yang tidak normal ini biasanya mengganggu kehidupan pesakit dan ia boleh berlaku di tangan, ketiak, kaki atau muka. Penyebab penyakit hyperhydrosis ini masih belum diketahui. Walaupun begitu, ia dipercayai disebabkan oleh rangsangan saraf simpatetik yang berlebihan pada kelenjar peluh yang terlibat. Terdapat pelbagai cara rawatan yang boleh dan pernah digunakan untuk merawat penyakit ini. Ia termasuklah penggunaan Ubat Sapu antiperspirant, pil antikolinergik dan iontophoresis. Namun kesannya tidaklah menyeluruh dan hanya berkesan pada sebilangan kecil pesakit sahaja. Rawatan pembedahan simpatektomi merupakan rawatan yang terbukti keberkesanannya melalui pembedahan lubang kunci (key-hole surgery) iaitu Endoscopic TransThoracoscopic Sympathectomy(ETS). ETS sangat berkesan untuk hyperhydrosis pada tangan dan muka dan sebahagian pada kaki. Kesan yang drastik dengan komplikasi yang minimal menyebabkan rawatan ini semakin popular di dalam merawat penyakit Berpeluh berlebihan.

ye ke rawatan ni semakin fofular ?? apsal aku baru tawu ek ? haha~~ so, sape sape yang ade penyakit cam aku ni, boley la cube rawatan ni.. (~_^)

Friday, November 19, 2010

Just The Way You Are

video

Oh her eyes, her eyes
Make the stars look like they're not shining
Her hair, her hair
Falls perfectly without her trying

She's so beautiful
And I tell her every day

Yeah I know, I know
When I compliment her
She wont believe me
And its so, its so
Sad to think she don't see what I see

But every time she asks me do I look okay
I say

When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are

Her nails, her nails
I could kiss them all day if she'd let me
Her laugh, her laugh
She hates but I think its so sexy

She's so beautiful
And I tell her every day

Oh you know, you know, you know
Id never ask you to change
If perfect is what you're searching for
Then just stay the same

So don't even bother asking
If you look okay
You know I say

When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are

The way you are
The way you are
Girl you're amazing
Just the way you are

When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are

* thx NYOT suh dengo n hayati lagu ni.. tu makne nye nyot DEDICATE lagu ni kat cot,kn..? haha~ wat wat tanye lak.. =D

Wednesday, November 10, 2010

Berape lame lagi la menanggung rindu

Hadoiyaii...nampaknye terpakse la menangung rindu dengan lebih lame. Ini adelah akibat pemberitahuan bos aku kat UK ni yang mengatekan bahawa ade sesetengah dripade kitorang (14 orang semuanya) akan diextend keje kat UK ni sampai la 20 Dec. Ini terjadi kerana terdapat sesetengah pojek yang time schedulenye lebih panjang dari pojek pojek yang lain.
Suhu kat luo dari apparment atau dengan kata lain, suhu persekitaran selalunye bawah dari 7 darjah celcius. Ini berlaku kerana sekarang ni dah pun nak masuk musim winter. Pokok pokok pun dan semakin togel, banyak daun yang jatuh berguguran.
Jadi, dengan persekitaran yang sejuk, diextendkan lagi lame, maka rindu aku terhadap tunang aku ni dah semakin membuak buak. Rindu sangat kat die. Dah la sebelum pegi sini tak dapat jumpe die dulu, best betol dugaan ni. Memang nak bagi aku rase rindu yang melampau lampau then bile balik Malaysia, mesti rase seronok dapat jumpe ie tu bermane sangat sangat.
Aku rase sampai sini jek la dulu aku membebel. Sebenonye kat sini baru pukul 6 30 pagi, lepas smayang subuh tadi, takde nak buat pape, tulis je la blog ni.

Thursday, November 4, 2010

Monday, November 1, 2010

waduh..!!~

hhmm...
nk wat ape ek..? study malas.. makan pon malas.. nape tah lately asek malas je.. bosan.. huh! bosan yang amat.. kalo dulu, xsempat nk bosan.. eh, yeke? cm tipoo je.. wahaha~

sejak bergelar tunangan orang ni, aku banyak jage batas2 pergaulan aku ngn laki len.. ceh! jage la kunun.. at least, kire ok la dr zaman jahiliah aku dolu2.. huhu~ kalo dulu, hp ni asek bebunyi je.. sume laki aku layan.. i mean, bermesej okayy!.. kalo dulu, mane je aku nak g, ade je peneman.. kalo bkn bf aku teman, ade je la skandal2 len yang nk tlg teman.. haha~ caring nye dorg kat aku.. wekkkks!!~ haha.. mesti la ade udang di sebalik mee kan.. ade ke laki ikhlas nk tlg kite kalo ta de niat? kalo ade pon, 1 dlm 10 la.. am i rite? nk ajk kapel la, hape la.. waduh, nk tolak, ish!!! mengungkit plak.. hhhmm.. biase la tu kalo da name nye wat keje ta ikhlas.. hehe~

bile beloved fiance aku g UK.. terase kekosongan.. amat kosong kot! mane tak nye.. tiap subuh die la yang kejot aku mangun.. sanggup layan kerenah aku.. ceh, macam la aku ni mnje ngn die.. hihi~ ngn die gak la aku asek bermesej.. tak tau la nape, bile da jumpe die, aku rase len.. adekah die ni mmg jodoh aku..?? insya Allah, ade la jodoh aku ngn die.. yang aku pasti sekarang ni, aku RINDU SANGAT kat die..

sayang..
happy anniversary petunangan kite tok bulan ketiga.. semoga hubungan kite makin erat dan semoge kite tabah untuk menempuh alam pertunangan ni.. kite same2 jage hubungan kite ni ye.. bile jao ngan nyott ni cott rase bosan la yang.. bateri hp pon cott jarang cas.. kedit ape tah lg.. xde nye berkurang.. haha~ ape pon, cott nak nyot tau yang cot SAYANG and RINDU kat nyot..



Ya Allah.. Seandainya telah engkau catatkan dia milikku tercipta buatku, satukanlah hatinya dengan hatiku.. Titipkanlah kebahagian antara kami agar kemesraan itu abadi.. Ya Allah Ya Tuhanku yang Maha Mengasihi.. Seiringkanlah kami melayari hidup ini ketepian yang sejahtera dan abadi..

Ya Allah.. Engkau mengetahui bahawa hati hati ini telah berkumpul kerana mengasihiMu.. Bertemu untuk mematuhi perintahMu.. Bersatu memikul beban dakwaMu.. Hati hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syariatMu.. Maka eratkanlah YaAllah akan ikatannya.. Kekalkan kemesraan antara hati hati ini akan jalanNya yang sebanar.. Penuhkanlah piala hati ini dengan cahaya RabbaniMu yang tidak kunjung malap.. Lapangkanlah hati hati ini dengan limpahan iman dan keyakinan dan keindahan tawakkal kepadaMu.. Hidup suburkan hati hati ini dengan ma'rifat pengetahuan sebenar tentnagMu.. Jika Engkau mentakdirkan mati, maka matikanlah pemilik hati hati ini sebagai para syuhada dalam perjuangan agamaMu.. Engkaulah sebaik baik sandaran dan sebaik baik penolong..
Ya Allah.. perkenankanlah permintaan ini..